Dovlecei la cuptor

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2010 | 8008 vizualizari

 

Reteta preluata de la Bucatarul maniac, doar ca eu am facut adaptarile necesare. Si asa nu le-a convenit :))), d-apoi daca nu puneam carne si branza. Imi mananca zilele gasca asta a mea:)))

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei micuti
  • 2 cepe
  • un morcov mare
  • o cutie de ciuperci (400 gr)
  • rosii (eu am pus cherry, puteti pune rosii normale - de parca ar fi si nebune:)) )
  • 200 gr bacon
  • cascaval (eu am pus cas)
  • sare, piper, rozmarin
  • cateva masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei la cuptor:

Dovleceii se spala bine si se taie in doua pe lungime. Cu ajutorul unei linguri, se scobeste miezul.

Ceapa, morcovul, miezul de dovlecel, baconul,ciupercile, rosiile (daca aveti cherry, doar le taiati in doua)se toaca .

Se calesc toate incepand cu ceapa. Cand e inmuiata bine se adauga si restul ingredientelor si se calesc aprox 10 minute. Se adauga sare, piper, rozmarin (eu am pus putin). In reteta bucatarului scria si patrunjel dar eu nu am pus.

Cu amestecul acesta umplem jumatatile de dovleac si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.

Asezam deasupra rosiile si cateva masline.

Acum..nu stiu eu cate grade la ora prinde cuptorul maniacului :))) ca la el scria ca le bagam 10 min la cuptor, dar la mine in 10 minute nici macar nu apuca sa se incalzeasca;))) asa ca eu le-am lasat la cuptor 1 ora si 30 minute. Inainte cu 20 min de final am plasat deasupra bucati de cas proaspat.

  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

gaby_duceag 1

11.06.2010, 22:24

ce cuminte esti,papi tot

Miha 1

12.06.2010, 23:38

Ce semnatura mumoasa ai draga!

babi5 1

15.12.2014, 07:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dovleac copt cu sferturi de ceapa